torsdag 30. desember 2010

Pimp my christmascake

Ok, så dette er denne; en modernistisk julefruktkake der et overtall svisker og andre rare tørkede frukter er sløyfet. Eller riktigere sagt; erstattet med bedre ting, i følge meg selv i alle fall. Så hvis du vil arrangere litt klassisk jul, uten å måtte besøke bestemor i graven av den grunn, er dette oppskriften å gå for. God er den også:

Legg 200 g rosiner og et glass morell, eple eller plumme syltetøy i en bolle for å trekke i 2 dl rom eller conac over natten. Helst. Men hvis du er en slik som meg som alltid oppdager dette poenget samme dagen, er det bare å slappe av og la det stå og trekke så lenge du rekker, rett og slett.

Bland derpå følgende i bollen:
1 ts. kanel
1.ts malt nellik
1 ts. malt ingefær
1 appelsin, både revet skall og saft
225 g smeltet smør
1 ts. natron blandet ut i 4-5 ss varmt vann
.5 ts. salt
200 g malte mandler
3 egg
2 dl brunt sukker
2 dl rennende honning
200 g revet mørk sjokolade
200 g marsipan, i små biter
75 - 100 g pecan nøtter
3 dl hvetemel

Hell så i en kakeform dekket av bakepapir. Stek på 140 c i ca 1,5 time. La den stå i formen til den er avkjølt. Oppbevar den på lufttett vis i kjøleskapet. Denne holder seg lengre og bedre enn andre kaker. Det er noe av poenget, og sjarmen.
So enjoy this mothafucka bitchin` christmas cake;D
Bare tuller, men den er faktisk svært god med sin noe moderne vri fra gammeldags sparsommelighet til nutidens vulgære overflod. So lets enjoy it, generasjon 2011.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar