onsdag 26. januar 2011

Sweet Mother; en heftig kaffe og sjokoladekake

Ok, dette er kaken for deg som ønsker å bli sukker- og koffeinhøy på en gang. En svært kulturelt akseptert rus, som vil gjøre deg litt vill, gal og glad, på den koselige måten. Hovedsaken her er at du får en kake som gjør deg salig mett, tilfredsstilt og sukkerhøy, i forkledningen av en helt vanlig (dog foruroligende staselige) kake. En kult høy kaffe og sjokolade kake, that is. Så kick this, hvis du ønsker å heve kvelden til en ny heftig saftig høyde, som du kanskje nå begynner å skjønne. Så nå; on to the bakingbusines;)

Kakebunnene (Ja, det er 2): Pisk 200 g. romtemperert smør og 200 g. sukker (helst raw) til det er ganske fluffy. Ha så i 3 egg, .5 ts. salt, 8 ss. kakao pulver, et halvt beger rømme, 5-8 ss og Kaluah/ Baylies/ Tia Maria. Løs opp 1,5-2 ts. natron i 1-1,5 dl nykokt kaffe (helst espresso). Miks dette så inn i deigen sammen med 3-4 dl. hvetemel.


Hell dette i 2 like store runde smurte kakeformer (ideelt sett 23 cm.). Stek på 200c. i 20-25 min. Avkjøl kakene på rist. Legg så den ene på et fat. Stikk den så mange ganger med en gaffel, for deretter å helle på et par ss. med kaffe og kaffelikør, alt ettersom hvor modig du er/ hvor saftig du vil ha kaka di.

Glazing: Pisk et fløtehus kremstivt. Hell så i 5 ss. kaffelikør, den andre halvdelen av rømmebegeret, og deretter nok melis til at det blir stiv nok til å holde seg selv. Ca. 3-4 dl. vil gjøre det skulle jeg tro. Hell så noe av glazingen over kakebunnen på fatet, smør det utover, og legg den andre bunnen oppå. Dekk deretter hele kaken med resten av glazingen.. dette blir sykt fint, elegant og tiltalende. Nu! Kok kaffe, sett Baylies glassene på bordet, og bli overklassebrisen og sukkerhøy med dine favoritt folk, there`s no better thing, fo sho;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar